0
Not a bug

No access to files when using user accounts in 2.0

CraftyClown 1 year ago • updated by Tomando Cubatas 2 months ago 33

Hi there,


I've installed version 2.0 and everything works great until I try to use protected user sharing.

I have set up 3 users but each one gets the message 'Sorry, you are not authorized to access any file on this server' when trying to access my comics.


Bug in version 2.0? Or am I missing something?


Cheers




Under review

Did you explicitely authorize them for each folder you shared ? (the "people" icon next to the name of the folder in the folder list)

Hey Tom,


I'm a little confused. Where is the folder list in 2.0?

Sorry Tom, I was being a klutz! Worked it out ;)

actually scratch that... I still can't get it working :(


If I add the user settings they don't seem to stick and the log in isn't accepted.


Not sure where I'm going wrong here


EDIT:

I seem to have broken it, lol.


I logged out of the admin page and now when I try and log in again it goes into a constant reboot. In the background for a split second I can see a green message that says 'there is an update available'


The desktop app is also giving me an error about not being able to save any settings. I presume these issues are all related but I can't work out what is causing it.



Where is this v2.0 ??

+1

The beta on the front page

I am balind. and a bad spellar.


Thank you

Ok, so the admin login does not work (constant re-loading loop on various browsers) however the comic library is still accessible.


Are there preference files hidden somewhere that I can delete?


EDIT:


I decided to delete everything and start again from scratch. Everything seems fine at the moment including user shares.

I'm inclined to think there was some kind of permissions issue going on that was preventing any preferences from being saved and causing the loops.

I will update if anything peculiar starts to happen again.

Not a bug

Sorry for not replying earlier, as you can see there are a lot of topics going on at the moment on the forum.


I would have guessed the same thing as you did: the symptoms point to a read-only user settings file.

By the way, the said file is in your Ubooquity working directory and is now called preferences.json.

hi

i have same issue

i install twice time and every time, when i create user restricted, nothing display

i test on qnap


create share folder, put ubooquty.jar inside and launch


/share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/QJDK8/bin/java -jar /share/Ubooquity/Ubooquity.jar --adminport 2203 --debug --headless --workdir /share/comics --libraryport 2202 --remoteadmin  -host 192.168.5.114

then i create user test with login test, then i go to comics and select them for acces


i try to chmod 777 preferences.json, but no change




but nothing display



when i uncheck "Protect shared content with user accounts", i have comics





my prefereneces.json :


{  "filesPaths" : [ ],
  "comicsPaths" : [ {
    "pathString" : "/share/comics/Zeppelin's War",
    "userName" : [ "test" ]
  } ],
  "booksPaths" : [ ],
  "users" : [ {
    "name" : "test",
    "passwordHash" : "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
  } ],
  "isFilesProviderEnabled" : false,
  "isComicsProviderEnabled" : true,
  "isBooksProviderEnabled" : false,
  "isUserManagementEnabled" : true,
  "libraryPortNumber" : 2202,
  "adminPortNumber" : 2203,
  "comicWidth" : 160,
  "comicHeight" : 230,
  "comicsPaginationNumber" : 30,
  "bookWidth" : 160,
  "bookHeight" : 230,
  "booksPaginationNumber" : 30,
  "minimizeToTray" : false,
  "minimizeOnStartup" : false,
  "autoscanPeriod" : 15,
  "isRemoteAdminEnabled" : false,
  "theme" : "default",
  "isShrinkingCacheEnabled" : false,
  "shrunkPageWidth" : 1536,
  "shrunkPageHeight" : 2500,
  "shrinkingCachePath" : "",
  "autoScanAtLaunch" : true,
  "reverseProxyPrefix" : "",
  "keystorePath" : "/share/scripts/ubooquity/ubooquity.jks",
  "keystorePassword" : "xxxxxxx",
  "isOpdsProviderEnabled" : true,
  "folderExclusionPattern" : "",
  "bypassSingleRootFolder" : true,
  "enableFolderMetadataDisplay" : true,
  "bookmarkUsingCookies" : false
}

I have no idea why this is happening. :(

Everyhing seems fine in your configuration.


When security is activated, do you see "Connected as test" on Ubooquity home page (top right corner) ?

ok problem is with qnap nas

i test on synology nas and i have no issue

i don't know why i have this issue on qnap, i tried again to delete all and install, same issue

i think it was an authorization issue, but i don't find so , finally, i install docker and it works fine on qnap

Good !

Although I still don't understand what happened.

Im also experience the same problems. How do i set it up with docker?

I'm having the same issue Kenji did. If I turn security on, no comics show up, even though I've added my user account to the folder. If I turn security off, they show up. I'm on macOS 10.12.4.

Here's my preferences.json:

{
"filesPaths" : [ ],
"comicsPaths" : [ {
"pathString" : "<comicspathhere>",
"userName" : [ "<listofusernameshere>" ] } ],
"booksPaths" : [ ],
"users" : [ {

<snip>
} ],
"isFilesProviderEnabled" : false,
"isComicsProviderEnabled" : true,
"isBooksProviderEnabled" : false,
"isUserManagementEnabled" : false,
"libraryPortNumber" : 2202,
"adminPortNumber" : 2203,
"comicWidth" : 160,
"comicHeight" : 230,
"comicsPaginationNumber" : 30,
"bookWidth" : 160,
"bookHeight" : 230,
"booksPaginationNumber" : 30,
"minimizeToTray" : false,
"minimizeOnStartup" : false,
"autoscanPeriod" : 0,
"isRemoteAdminEnabled" : false,
"theme" : "default",
"isShrinkingCacheEnabled" : false,
"shrunkPageWidth" : 1536,
"shrunkPageHeight" : 2500,
"shrinkingCachePath" : "",
"autoScanAtLaunch" : true,
"reverseProxyPrefix" : "",
"keystorePath" : "",
"keystorePassword" : "",
"isOpdsProviderEnabled" : true,
"folderExclusionPattern" : "",
"bypassSingleRootFolder" : false,
"enableFolderMetadataDisplay" : false,
"bookmarkUsingCookies" : false,
"displayTitleInsteadOfFileName" : false
}

Unfortunately I still have no idea of what could cause this.

Are there any logs or things I can do to try and help pin it down?

I'd really love to get this fixed, but I don't know what I can do to help!

I still have no lead to follow to try to understand this.

The only advice I can give is to check that there is no permission issues, as other users in this thread seem to have solved the problem this way.

I'm having the same issue :( Was this ever resolved? What's Docker?

I have the same issue with version 2.1 on QNAP. The rights of "Preferences.JSON" are set to 0777. Perhaps it is a bug in variables naming?

+2

try this (work on my qnap 4.3.3 /ubooquity 2.1)  


when you share foleder, not use

/share/comics (comics is my folrder name)


but use : 

/share/CACHEDEV2_DATA/comics (volume2 for me,  change "comics" folder by your own folder)


you must use your own CACHEDEV1 or CACHEDEV2 or CACHEDEV3...... and share folder.

Thank you, that was the fix!

Hoe do i do that? When

 adding he path  i have no place to type  only to  choose wich folder.

Kenji, do you  know  how i  add that path?  In  the software i only get to  choose the folder.  Is it a script?

+1

no script

just navigate to root folder and then select share




click to  add folder and / to acces root





then select / (no click to share button)


click to" share" (folder name and not share button)




At this point, don"t select your comics folders but CACHEDEVxxxxxx (no click to share button)





And finally select your folder comics


you must see like that  (CACHEDEVX__DATA  --> X -> your value)







Hmm  dont have that option  in my config?

No Wait ! got it!  Great  thanks!!!

I cannot try this, because my 2.1 installation is not reachable after scanning the main book folder. I will try it, when I reach the server again.

Hi, works fine with the fix!!!!

Thanks!!!!